dcsimg
  Početna stranica Kontakt
separator
Buderus
Proizvodi Industrijski kotlovi - Brend BOSCH

Industrijski kotlovi - Brend BOSCH

Voda, odnosno vodena para kao medij prenosnik toplote poseduje mnoga povoljna svojstva, kao npr. visoku sposobnost primanja energije, lakoću transportovanja, svuda je dostupna i ne ugrožava životnu okolinu.

Primena kotlovskih postrojenja u praksi

Kotlovska postrojenja za zasićenu vodenu paru koriste se u mnogim industrijskim granama. Zasićena vodena para nalazi danas primenu kao medij prenosnik toplote u velikom broju firmi svih grana industrije i delatnosti.

U prehrambenoj industriji i industriji pića podržavaju se procesi zagrevanja, kuvanja ali i procesi čišćenja.
Tekstilna industrija koristi medij prijenosnik toplote pre svega za dalju obradu i oplemenjivanje tekstilnih materijala, rublja i za čišćenje tekstila, zagrevanje mašina za pranje veša ili se vodena para koristi za procese peglanja i sušenja. U bolnicama se sa najčistijom parom steriliše operacijski pribor, para služi za vlaženje vazduha klima uređaja.

Industriji građevinskog materijala je potrebna zasićena para za mnoge procese, za grejanje i procese sušenja, ali i u mnogim drugim granama industrije, kao npr. u industriji papira i kartonažnoj industriji, hemijskoj industriji, farmaceutskoj industriji i u ostalim granama, bez vodene pare kao energenta ne može se zamisliti normalno obavljanje poslova.