dcsimg
  Početna stranica Kontakt
separator
Buderus
Obnovljiva energija

Obnovljiva energija

Buderus toplotna rešenja čine za Vas obnovljivu energiju iskoristivom. To ne čuva samo Vaš novac, nego i životnu sredinu.

Obnovljivi izvori energije štede resurse

Obnovljivi izvori energije imaju nepobedivu prednost u odnosu na fosilna goriva kao što su gas ili ulje. Obnovljiva energija se obnavlja i time je neiscrpna. Uz to nije potrebno obnovljive izvore energije podsticati ili razgrađivati, nego se samo uvedu ili oduzmu iz postojećih sistema.

Obnovljivi izvori energije štede Vaš novac

Buderus solarnim instalacijama, toplotnim pumpama kao i pirolitičkim kotlovima na čvrsto gorivo ne dajete samo prilog životnoj sredini nego i protiv globalnog zagrevanja. Modernim Buderus i Bosch rešenjima za grejanje dobijate vrlo efikasne sisteme za korišćenje obnovljivih izvora energije.

Pregled obnovljivih izvora energije

Obnovljivi ili regenerativni oblici energije su svi nosioci energije koji beskrajno stoje na raspolaganju. U to se ubraja: sunčeva energija, toplota okoline i sirovina biomase drvo. Ti nosioci energije nude mnoge prednosti u odnosu na fosilna goriva. S jedne strane štede okolinu, a sa druge Vaš novac.

Solarna energija

Sunce je neiscrpni izvor energije čiji potencijal daleko prevazilazi naše potrebe. Zahvljujuči sunčanim kolektorima energija sunca se svakog sunčanog dana u godini pretvara u toplotnu energiju. Na ovaj način dobija se preko 60% energije potrebne za pripremu tople vode u kući.
Više informacija o solarnim sistemima na www.bosch-climate.rs